BOLGAJNA-TÁBOR TELJES PROGRAM

Vegyen részt az ön gyermeke is a Bolgajna-Táborban! Dunaszegen az Országút utca 23-ban! Július 3 és 7 között (7:30- 16:30) , 6-10 éves kor között.

Kapcsolatfelvétel: bolgajna@gmail.com

ELSŐ NAP

Az első napon, július 3-án hétfőn 08:00-kor kezdjük a programunkat. Először is bemutatjuk fővárosunkat, Labort. Ez körülbelül egy-két órát vesz igénybe. Délelőtt itt lesznek a foglalkozások. Először a gyerekek megkapják a Bolgajnai “útlevelet”, majd elkészítjük saját egyenruháinkat. Természetesen ezeket mind megkapják a gyerekek. Ezután elsétálunk a helyi étterembe, itt fogunk ebédelni. Miután hazaértünk a gyerekek egy újabb kalandba csöppenek. Az erdőben fogjuk kis országunk kincseit keresni.

Fővárosunk, Szabadság Utca

MÁSODIK NAP

4-én a nap elején egy előadással indítunk a nyelvjárásokról, a tájszavakról és a Szigetköz népi kultúrájáról, ez nagyjából egy órát vesz igénybe. Ezután kézműves foglakozásba kezdünk és mindenki elkészíti Bolgajna zászlaját a meglévő alapanyagainkból, ezáltal a gyerekek játékosan sajátíthatják el a festés, a varrás és a díszítéshez való készségeket. Délután sportnapot tartunk, röplabdázunk, Laser-tagezünk és megtanítjuk a gyerekeknek Bolgajna nemzeti sportját a Hofocit. Később megmutatjuk a gyerekeknek a karikásostor használatát, illetve íjászkodunk is. Ezután közösen nád sátrat építünk.

HARMADIK NAP

A nap kezdetén csapatokat alkotunk. Minden csapat elkészíti magának saját zászlaját, illetve a gyerekek lehetőséget kapnak arra hogy készítsenek saját zászlót családjuknak is. A gyerekek saját pénzt verhetnek, illetve rajzolhatnak Bolgajnának. Miután ebédeltünk az étteremben, elkezdődik a csapatverseny. A játék az erdőben lesz, ahol különböző rejtélyeket kell megoldani. Ezután 15:00-tól szabad foglalkozásban tölthetik az időt a gyerkőcök.

NEGYEDIK NAP

A negyedik nap egy előadással kezdődik. Beszélünk a Szigetköz élővilágáról, különösképp a hódokról Bolgajna nemzeti állatairól. Erről egy kisfilmet is megnézünk. Ezután elmegyünk hódokat keresni, megnézzük a helyi erdőkben milyen gyakran fordulnak elő. Miután ennek vége elindulunk ebédelni, azután pedig kreatív foglalkoztatásba kezdünk és ékszereket készítünk papírmaséból illetve pamutból.

ÖTÖDIK NAP

Az ötödik napot agyagozással indítjuk. Miután mindenki elkészítette saját kis művét, utána közösen verset írunk Bolgajnáról. Ezután átadjuk a gyerekeknek az állampolgársági Bizonyítványukat, amelyet méltán megérdemelnek öt napnyi kaland után. Emellett kiosztjuk a gyermekeknek járó kitüntetéseket. Ebéd után egy óriási erdei túrán veszünk részt az erdei Vörösköröszthöz. Utunkon megismerhetjük a köröszt történetét is.

TUDJON MEG RÓLUNK TÖBBET

Enciklopédia oldal

Weboldal

Kapcsolatfelvétel (angol nyelvű)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt szereti: