A magyarok kokárdája

Március 15.-én, Magyarországon nemzeti ünnepet tartanak, biztosan mindannyian tudjuk hogy a magyarok ezen a napon ünneplik az 1848 és 49 között zajló forradalmat és szabadságharcot.

Bolgajna kormánya a szubnacionális kultúrák nagy nemzeti pusztítását látja az ilyen és hasonló események mögött, így kéréssel fordul bolgány polgárai felé. Minden Bolgajnai polgárt kérünk arra hogy adja meg a tiszteletet mindazoknak a magyaroknak akik számára nemzeti ügy hogy ezen a napon ünnepeljenek, minden bolgány álljon fel a magyar nemzeti himnusz meghallgatásakor. Azonban kérjük a kokárdát ne vegyék fel!

A kokárda nem a szolidaritás kifejezése, hanem az illegitim Nagy-Magyarország mellett való kiállás és a magyar nemzetbe tartozás némiképp soviniszta kifejezése. Magyarországon nem szokás tanítani a forradalom bizonyos árnyoldalait. Mint például azt hogy az első pánszláv konferencián hamar elitélték a szabadságharcot, mivel több millió szlávot ragadtak magukkal véres küzdelmeik során, illetve a történelem során sosem kapott egyik Magyarországi népcsoport sem autonómiát (többek között ennek köszönhetjük hogy a ruszinok jóformán teljesen eltűntek a Kárpát-Medencéből.)

Ezzel a kéréssel fordult a konferencia egyik vezéralakja František Palacký Magyarország minisztériumához:

Követeljük a magyar minisztériumtól, hogy teljes mértékben hagyjon fel azokkal az embertelen , erőszakos eszközökkel amelyeket felhasznál Magyarország szláv nyelvű népei ellen, a szerbek, a horvátok, a szlovákok és a ruszinok ellen és amilyen gyorsan csak lehet teljes mértékben biztosítsa számukra nemzetiségi jogaikat.

Mihail Alekszandrovics Bakunyin híres orosz-pánszláv anarchista filozófus, író, politikus, forradalmár. Kiáltvány a szlávoknak című kiadványában ezt írta 48-ról:

„ Mindazok nevében akik közülünk Magyarországon élnek mi szövetséget ajánlunk a magyaroknak a mi fajtánk veszett ellenségeinek, azoknak, akik alig 4 milliónyin veszik a bátorságot hogy saját igájukba hajtsanak több mint 8 millió szlávot. ”

Tehát álljunk ki szabadság mellet, mert a szabadság eszméje minden népet megillet, de pont emiatt ne vegyük fel a kokárdát, ezzel minden más az akkori Magyar Királyság területén élő nép tagjainak nemzeti identitását nyomjuk el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt szereti: