“Melléktartományok” szerepe Bolgajnában, és az újtartományi mozgalmak

Pórfayz tartomány

Bolgajna legmagasabban fekvő tartománya, Körülbelül 341-méteres tengerszint feletti átlagmagasságal. kultúráját erősen befolyásolja a helyi éghajlat ami nagy hatással van a termelésére is. Növényvilágát tekintve erős eltérések vannak a többi tartományhoz képest. Természetes növényzete tölgy erdő, olykor borókás-tölgyes együttélés is megfigyelhető.

kultúra

Az ünnepek megtartása között nincs nagy különbség az átlaghoz képest, bár a fenyő ünnepélynél itt inkább borókát szoktak díszíteni, Ősi tradíció szerte az erdőben kőoszlopokat állítani ami egy mágikus szokás, a hiedelem szerint ezzel a mágusok kommunikálni tudnak egymással. A kultúrában fontos szerepet tölt be a boróka rengeteg helyi ételkülönlegességben használják fűszerként.

Thury tartomány

Bolgajna legkeletibb tartománya. Található itt egy gyönyörű sziklamakett is amely több épületből is áll, területe nagy része sziklás mező, dombmagaságban fekvő tartomány. A lakosság túlnyomó része katolikus keresztény.

kultúra
A vallásosság meglátszik a helyi kultúrán is, sok keresztény hagyományt megtartanak a bolgány tradíciók mellett. Mára már szokássá vált néha sportnapokat is tartani amit a sík-mezős részeken ünnepelnek.

Nosztre tartomány

A Nosztre tartomány Bolgajna legdélebi része. Nem csak kultúrája, hanem éghajlata is eltér a többitől. Mediterrán hatást gyakorol rá a Balaton, emiatt is kiválóan lehet itt melegebb éghajlatra jellemző növényeket termeszteni.

Kultúra

A Nosztre tartományra is nagy hatással van a természet. Ezen a vidéken sok tradíció is van, levendula virágzás ünnepe és a csillaghullás napja is innen ered. Híresek egyedi fűszerezésükről is amely sok izgalmas elemet tartalmaz.

Újtartományi mozgalom

Az újtartományi mozgalom hívői szerint, az Állampolgárok területeit bevonni országunkba fellendítené a gazdaságot Bolgajnában, Azonban az ez ellen pártolók úgy gondolják ezzel megszűnik a négy tartomány tradíciója, nem tud centralizálódni a gazdaság, túlságosan szétoszlik a hatalom vidékeink felett, viszont már volt egy mozgalom amelyet maga a Pórfayz tartomány vezetője is támogatott, ez volt az almád tartomány mozgalma

Egy zászlóterv Az Almád tartományhoz

Bár később már csak bolgány területként és nem tartományként akarták bevonni az elnökök ezt sem engedélyezték.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt szereti: