Autonómia Armonikában, vagy csak hierarchikus szerepjáték?

Mikronemzetünkben hivatalosan is autonómnak számít egy központi kereskedő település, Armonika. Viszont sokan felvetik a kérdést. Mi folyik Armonikában? Miben teljesül ki ez az önrendelkezési jog? Cikkünk ezekre a kérdésekre fog választ adni.

Armonika rendelkezik saját valutával amelynek neve sestertius. Ezt korlátlanul csak a település határain belül használhatják, azonban már a fővárosban is vannak sestertius elfogadó helyek.

A kisváros lakói saját Princeps tribust (törzs főnököt, herceget) is választottak akinek jogában áll rendelkeznie saját területei fölött. emellett hierarchikus rendszer is működik, a mai napig is fennálnak a nemesi címek.

Minden autonóm zónában lakó kereskedőnek csökkentett adót kell fizetnie. Így Armonikát méltán nevezhetjük Bolgajna adóparadicsomának.

Egyébként fontos megjegyezni hogy Armonika kulturálisan is eltér a többi területtől, hiszen kelta nemzetiségi falu. Saját ünnepei turistákat is vonzanak a faluba a kereskedők ezt kihasználva ilyenkor előre felkészülnek, sok egyedi terméket árulnak a látogatóknak

Armonika autonómiáját, ez a sok tényező tartja fenn. Bolgajna engedélyt adott rá hogy fenntartsák státuszukat, hiszen a faluban soha nem álltak ellen országunk törvényeinek. Emellett az Armonikai herceg, kijelentette hogy soha nem akarnak kiválni Bolgajnából viszont autonómiájukat szeretnék fenntartani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt szereti: